Välkommen!

Sommartillfälle – Live 25 maj

Anslut till mötet

Detta livetillfälle kommer du få ta del av genom Zoom Webinar. Du ansluter genom att gå in på följande länk: zoom.us/j/93694518549

Har du aldrig använt Zoom tidigare på din enhet så är det bra att trycka på ”Hur du laddar ner och testar Zoom” nedan.

När?

När klockan är 17.45 kommer det vara möjligt att ansluta till sändningen som då visar en välkomstbild med musik i bakgrunden. När klockan är 18.00 kommer livesändningen att starta.

Ställa frågor

Frågor kommer du kunna ställa till Maria genom funktionen ”Chat”. Du kommer bara kunna chatta med Marias användare eller användaren ”Tekniska Frågor”. Ingen annan kommer kunna se dina frågor. Om det blir många frågor så kan vi inte garantera att alla frågor lyfts, men vi gör vårt bästa.

Snabbanslutning direkt i webbläsare

Om du har det lite stressigt eller inte har möjlighet att ladda ner/installera Zoom-programmet så kan du se sändningen direkt i webbläsaren med denna länk: zoom.us/wc/93694518549/start

(Denna snabbmetod är bara officiellt godkänd för webbläsaren Google Chrome, men kan eventuellt fungera i andra webbläsare också).

För att kunna ta del av livesändningen är det bäst om du laddar ner programmet Zoom till din dator, surfplatta eller mobiltelefon i förväg.
Vi rekommenderar att du både laddar ner programmet och testar att koppla upp dig mot tjänsten redan nu så att du vet att det fungerar.

  1. Gå in på den här länken zoom.us/test
  2. Tryck på join.
  3. Nu ser tjänsten om du har installerat programmet sedan tidigare eller inte. Om inte så följ anvisningarna för att ladda ner programmet zoom. Detta fungerar för såväl dator, surfplatta eller mobiltelefon.
  4. När programmet är installerat kan du testa tjänsten med samma länk som ovan (zoom.us/test) och trycka på join. Tjänsten kommer vilja pröva både din mikrofon och kamera. Dessa funktioner kommer du varken behöva eller kunna använda under livesändningen. Du kommer använda chattfunktionen om du vill ställa några frågor under sändningen så testa gärna den menyn/fönstret.

Upplever du problem så kan du fram till 17.00 kontakta John Kumlin (mail: john@mebia.se tele: 0730920623).

Sommartillfälle – Se livetillfället i efterhand

Efter att livesändningen är över kommer videon att läggas upp här ovanför. Precis likt testvideon som ni redan nu kan se här på hemsidan.

Det tar 1-2 timmar för videon att processas. Så från ca kl 22.00 är den tillgänglig att ses. Därefter kommer den vara tillgänglig till och med tisdag 26 maj kl 23.59.

Tips: Om du tittar på videoklippen via dator eller padda med tangentbord så kan du hoppa 5 sekunder bakåt / framåt genom att använda vänster / höger pil på tangentbordet.

Testvideo

Videon som publiceras här på sidan i efterhand kommer visas på samma sätt som denna testvideo. Om du kan spela upp denna video så kommer du även kunna se sommartillfället när det publicerats.

Skulle du mot förmodan uppleva strul så finns mer info om vad som krävs rent tekniskt på denna länken. Om detta inte hjälper kan john@mebia.se kontaktas.